Thursday, July 14, 2011

~ My Best Moment ~

14th July 2011

Ni la tarikh keramat, di mana Liverpool FC dtg buat pertama kalinya ke Malaysia untuk Asia Tour 2011..



Depa smpai KLIA lebih kurang pkui 4 pg.. so, ptg tu depa ada training kt Stadium Bukit Jalil... So sbg peminat no 1 Liverpool, aku pn bersemangat ar nk p & tgok depa.. Utk masuk training tu, kena ada pas training yg dpt apabila kita beli tiket Liverpool vs Malaysia.. aku dpt 7 pas masuk sbb dh beli 7 tiket utk game nnt.. fmly aku xdpt mai utk training ni, so sbb tu dia suh aku bg kt mmber2... nnt game baru dpa mai... aku pn p la ke KL bersama2 4 org kwn aku..( Ameer Miftah, Hafiz Ramly, Acim & adik dia, Azam )

Kami bertolak dari umah sewa kami pkui 9.15, cuaca time tu bru lpas ujan.. agak sejuk & berangin.. bapak aku dh kol & pesan bwk keta leklok.. 1st destination kmi ialah R&R Seremban, nk sggah breakfast tp malang sungguh sbb R&R tu tutup sat sbb ada pnyelenggaraan bagai.. jadi kami pn sggah petronas, beli la roti, sandwich, ayaq & kropok... pastu truih p Bkit Jalil...

Alhamdulillah, kami smpai Bkt Jalil lebih kurang pkui 11.30 pg.. kmi park keta pastu nek LRT utk ke Pavilion sbb kat situ ada event utk Liverpool Asia Tour 2011 ni... jadi kami nek LRT p stesen hang tuah then tukaq nek monorail p stesen Imbi... mmg excited sgt sbb dh lama x nek menatang ni.. huhu...

Kami pn smpai kt Imbi, turun kt depan Berjaya Times Square... sibuk sgguh KL ni, keta byk, org pn ramai... kmi jln kaki utk p Pavilion.. tp xjumpa2 gak, al maklom la aku ni pn x penah p tmpat tu lg.. kwn2 yg len pn xtaw jln... so, kmi pakai bedal ja la... last2 smua pakat lapaq, so p cari la kdai mkn dlu... pnya susah ar nk jmpa kdai makan yg mampu kmi bayaq.. last2 dpt gak warung nasi kandaq... kami pn p ar mkn kt situ...



nasi lauk ayam + kuah campoq + sirap ais = RM6.80

time nk bayaq, smua pakat terkezut... hahaha, sorang mkn kena smpai dkat rm7... tp standard ar, mkn pun kt area Bkt Bintang... konfem2 high price... haha.. smua pakat redha ja la, lapaq pnya pasal...

Lpas tu kmi smbung jln utk ke Pavilion.. lpas tnya org kt area situ, akhirnya kmi smpai gak kt Pavilion... mmg cntik & besaq..


best ar sbb 1st time p situ, peqhak la gak.. hahaha... mmg meriah gila ar kt situ.. ramai fans Liverpool kt situ... ada yg bwk anak, bwk gf, bwk parent, sorang2 pn ada gak... mmg sempoi ar... Depa decorate tempat tu mcm Anfield (stadium Liverpool), mmg cntik & superb..!!! aku pn mmg xlepaih peluang ar, amik gambaq merata2 tmpat... sian la kt mmber aku sbb kna tlg amik gmbaq.. tp depa pn sakan bergambaq gak.. hahaha...



Lpas tu ada quiz utk fans Liverpool kt situ.. depa nk pilih 10 org utk main pertandingan Speedometer (sepak bola paling kuat) ngn Legenda Liverpool, IAN RUSH. sapa menang pertandingan tu nnt akan dpt adiah jersey eksklusif ada tndatngan smua player Liverpool & 2 tiket utk game Liverpool lwn Malaysia... alhamdulillah, aku berjaya jwb salah satu quiz tu & menjadi slh seorng drpd fans terpilih tu... mmg excited nk mmpuih... hahaha...

tepat pkui 3, Ian Rush pn mai kt situ... depa ada sesi interview ngn dia pastu men game apa ntah... lpas tu, mulalah acara Speedometer tu.. Ian Rush mulakan sepakan, 44 km/h.. so, kmi kena beat sepakan dia tu.. aku berjaya dpt 40 utk 1st round & 41 utk 2nd round.. tp adiah dpt kt sorang fan ni sbb dia dpt wat 42, paling dkat ngn point Ian Rush... xpa la, xdak rezeki ak.. lgpn tiket dh ada.. haha.. then sesi sign autograf & bergambaq.. alhamdulillah, aku berjaya dpt sign Ian Rush & dpt bergambaq bersama dia.. this was my best ever moment...!!!!!

mmg xpenah aku sgka dpt bergmbaq ngn player legend ni... rezeki aku arini... :)

lpas dh puas bergmbaq & pusing keliling pavilion, kami pn gerak blk ke Bkt Jalil sbb time masa tu dh dkat pkui 5, so kna cpat sbb nnt LRT pnuh.. time tu kn org blk keja, so berasak2 ar skit..

dh nek monorel & LRT, kami pn smpai la ke Stadium Bukit Jalil... mmg ramai ar org kt situ.. mcm2 jnis, pastu ada lak kdai2 jual brng2 bola mcm jersi, t shirt, topi, gelang, banner & mcm2 ar lg... mmg meriah.. kami pn msuk ar stadium.. time tu team Malaysia dok training.. nmpk ar kelibat Aidil Zafuan, Shahrul Idlan Talaha, Safee Sali & ramai lg... pnyokong2 liverpool makin ramai dok mai...

sharp pkui 7, 1 stadium bersorak bila nmpk manager Liverpool, Kenny Dalglish kluaq menuju ke padang bersama player2 liverpool... Dirk Kuyt, Andy Carroll, Jamie Carragher, Charlie Adam & player len smua pakat ada... mmg meriah ya amat.. lagu keramat Liverpool, You'll Never Walk Alone pn dinyanyikan... aku pn nyanyi gak ar.. teruja gila sbb ni 1st rime tgok depa face to face... mmg best gila.. player2 liverpool mmg sporting... depa lambai2 kt pnyokong & tepuk tngan... mmg fantastik ar...!!! lpas dh dkat sejam tgok depa training, kmi pn gerak ke parking & blk...

sblum tu singgah mkn jap kt r&r seremban, nsib bek bkak... hhahaha... lpas dh settel, kami pn menuju blk ke Melaka & alhamdulillah tepat jam 11.20, kmi selamat smpai ke Melaka...

so, arini merupakan ari yg amat bermakna bg aku... 1 pengalaman yg xkan aku lupa smpai bila2.. xsbaq nk tggu ari sabtu ni... tgok game Liverpool vs Malaysia bersama fmly tersyg kt Stadium Bukit Jalil...

ok la, smpai sni dlu aku cita2... bwh ni aku post pic2 time aku kt sana... enjoy it k..









wassalam.....!!

No comments:

Post a Comment