Saturday, March 26, 2011

~ UTeM Cup Semi-final ~

27 Mac 2011
9 am
Padang A, UTeM
BMFP Rovers vs 2 DIT

Results : BMFP Rovers menang sepakan penalti 7-6

Perjuangan team 2 DIT berakhir di separuh akhir UTeM Cup apabila tewas melalui sepakan penalti.. Kedua2 team amat hebat & 2 DIT hampir2 berjaya menewaskan Rovers namun nasib tidak menyebelahi... Cuaca yang panas menyukarkan pemain2 u2k beraksi dengan baik..

Pada awal babak pertama, Rovers melancarkan serangan melalui sepakan padu drpd Basirun namun berjaya ditangkap kemas oleh penjaga gol 2 DIT, Hazmi Ibrahim(aku la tu.. hehe).. Barisan pertahanan 2 DIT juga amat kebal dibarisi oleh ' Triple H ' iaitu Hakimi, Haikal serta Hafiz Ramly... Basirun sekali lagi cuma u2k menjaringkan gol namun sekali lg tewas di tangan penjaga gol 2 DIT... Namun kealpaan benteng pertahanan Rovers memakan diri sendiri apabila Kamal Faiz berjaya menghantar through ball kepada Nazren Daud namun tidak dpt menewaskan penjaga gol Rovers.. Nor Hashim cuma membuat 1 cubaan menarik namun tidak begitu tepat..

Babak kedua pula bermula dan 2 DIT jelas melakukan beberapa cubaan menerusi Nor Hashim, Saufi Siron serta Nazren Daud... Namun Rovers juga begitu berbahaya melakukan serangan balas.. Basirun cuma menanduk hantaran rakannya namun bola tersebut tepat ke arah perut penjaga gol 2 DIT dan berjaya dikeluarkan oleh Hakimi.. Kamal Faiz hampir menjadi wira pada saat2 akhir apabila dia menendang bola hantaran Saufi namun cepat ditahan dan dikeluarkan oleh pemain pertahanan Rovers.. Jelas sekali nasib tidak menyebelahi 2 DIT.. Akhirnya wisel penamat ditiupkan dan itu menandakan bahawa sepakan penalti bakal menentukan siapa yang akan melangkah ke final UTeM Cup...

Semua pemain mendengar arahan coach & berdebar2 utk mengambil sepakan penalti... 5 sepakan penalti awal berjaya dijaringkan oleh Saufi Siron, Hafiz Ramly, Nazren Daud, Hakimi serta Muazzam.. sama seperti 2 DIT, pemain rovers juga berjaya mengambil sepakan tersebut... Namun, kegembiraan jelas terpancar di wajah pemain2 Rovers apabila penjaga gol mereka berjaya menyelamatkan sepakan penalti Haikal.. Sepakan terakhir dilakukan oleh pemain Rovers dan penjaga gol 2 DIT hampir berjaya menyelamatkan bola tersebut namun terlalu laju dan akhirnya 2 DIT tewas...

Kesedihan jelas terpancar namun tetap berbangga kerana 2 DIT berjaya mara ke separuh akhir dan hanya tewas melalui sepakan penalti.. Komitmen, kesungguhan & semangat juang 100% diberikan oleh pemain yang menyebabkan semua penyokong dan pemain perlu berbangga dengan 2 DIT.. Rezeki tidak berpihak kepada 2 DIT namun mereka masih boleh merebut tempat ketiga menentang pasukan yang tewas pada 1 lagi perlawanan separuh akhir..

Apa2 pn, well done 2 DIT... May Allah Bless our Team....

2 comments:

  1. okela 2 . . pape pon congraz 4 u all . . bb da wat yg t'bek . . =] chayok2 . . hehe . .
    2 DIT ttp the best . . !

    ReplyDelete
  2. yup.. dpt no 3 smlm.. so, hepi sgt..
    xsgka dpt smpai peringkat ni...

    ReplyDelete