Friday, July 20, 2012

~ Ramadan al Mubarak ~


Ramadan kembali lagi....


Umat Islam di Malaysia bakal menyambut Ramadhan pada 21 Julai 2012 bersamaan 1 Ramadan 1433H. Alhamdulillah, kita masih lagi dipanjangkan umur untuk bertemu semula dengan Ramadan yang penuh mulia pada tahun ini. Oleh itu, saya Nur Hazmi Ibrahim mengambil kesempatan mengucapkan Selamat Berpuasa kepada keluarga & insan tersayang, sedara mara, sahabat2, para viewers serta seluruh umat Islam. Semoga Ramadan kali ini lebih baik berbanding yang lepas. Marilah kita sama2 tingkatkan amal ibadat agar kita menjadi insan yang teguh iman dan diredhai Allah SWT. Insya Allah...


Salam Ramadan buat semua 

Monday, July 16, 2012

~ UTeM, I'll be back on September ~



Result permohonan ke ijazah dah keluaq Jumaat lepas.
Alhamdulillah, syukur ke hadrat Ilahi aku dapat gak sambung pengajian aku dalam Ijazah Sarjana Muda Sains Komputer (Software Development ) di Universiti Teknikal Malaysia Melaka (UTeM)

Terima kasih kpd family & insan yg tersayang sebab sentiasa support & doakan aku.. Syukur sangat2 & lega hati ni bila dapat sambung pengajian dalam kos pilihan & kebetulan dapat kt UTeM gak. So, senang la sikit sebab dh ada pengalaman kt UTeM & dah rasai suasana kt Melaka. Xdak la kekok sangat nanti.. 

Kepada semua rakan DIT, tahniah sebab berjaya sambungkan pengajian gak. Semoga hampa semua success dalam bidang yg hampa ceburi.

Jumpa lagi kat UTeM September ni.. 

My New Journey in Degree will Begin on September 2012

Thursday, July 5, 2012

~ New Liverpool FC Third Kit ~

The new third kit of Liverpool FC for 2012-2013 





Fantastic kit for Liverpool FC this season. Hopefully they'll get fantastic result & get back into top 4..


You'll Never Walk Alone

Wednesday, July 4, 2012

~ Salam Nifsu Sya'ban ~


Kepada semua umat Islam, saya ingin mengucapkan selamat menyambut Nifsu Sya'ban.. Semoga kita dapat buka lembaran baru & dapat meminimakan dosa.. Oleh itu, saya ingin memohon ampun dan maaf kepada sesiapa yang mengenali diri ni.. Saya tahu saya banyak buat salah, menyinggung & melukakan hati.. tak pernah terlintas pun utk buat demikian.. saya harap anda dapat memaafkan saya... kita ni semua manusia biasa yang tak pernah terlepas dari membuat kesilapan.. Semoga kita dapat memperbaiki kelemahan kita untuk menjadi insan yang lebih beriman.. Insya Allah...

Salam Nifsu Sya'ban 

May Allah Bless All of You


Monday, July 2, 2012

~ my new career ~



Alhamdulillah, setelah lama mencari & menanti.. aku dapat gak kerja... hehehe...

Aku lani keja kat LABAMBA CYBER CAFE kat Permatang Sintok, Kepala Batas, Pulau Pinang. Lebih kurang 1.7 km ja dari rumah aku. Keja kat sini best, enjoy & relax.. Xdak stress sangat. Lagipun bos dia ni kawan abang aku.. so, xdak la masalah sangat..

harap2 sepanjang aku keja kat cyber cafe ni aku dapat timba pengalaman untuk masa depan aku nanti..

ok la, ada masa lagi aku story kat hampa semua naa..

see ya..!!!

~ Champions of Europe again ~

UEFA UERO 2012
FINAL
SPAIN VS ITALY
KIEV OLYMPIC STADIUM, UKRAINE

Results : SPAIN 4 ITALY 0

SPAIN : 
Casillas, Arbeloa, Ramos, Pique, Alba, Alonso, Busquets, Xavi, Iniesta, Silva Fabregas

ITALY :
Buffon, Chiellini, Abate, Barzagli, Bonucci, Pirlo, Marchisio, De Rossi, Montolivo, Cassano, Balotelli

Goalscorers :
Spain - Silva, Alba, Torres, Mata


Spain became the first European team to ever win three back-to-back international tournaments as they defended the European Championship with a comfortable 4-0 win over Italy thanks to goals from David Silva, Jordi Alba, Fernando Torres and Juan Mata in Kiev.

The move was astounding in its simplicity. Alvaro Arbeloa started it, Xavi was also involved before Iniesta split the Italy defence with a pass Cesc Fabregas was able to cut-back from the by-line. And who should be there to head home? None other than little David Silva, who had got free at the near post and flicked the ball into the far.

By half-time, Spain had another. Again five passes were involved. This time it went back to front. Iker Casillas, Fabregas and then Alba, who fed Xavi and kept motoring. Xavi has played that straight through ball thousands of times in his illustrious career. The pace on it was perfect. Alba, beyond Italy's back-line, steadied himself before sliding a shot calmly past Gianluigi Buffon.

Unfortunately for Italy, the last replacement, Motta was only on the field for four minutes before he pulled a hamstring and had to be stretchered off. It was dreadful luck for the Azzurri, who now knew their task was a hopeless one. All that was left was to stave off humiliation. Even that was beyond them as substitutes Torres and Mata struck in the final minutes.



 

Fantastic achievement for La Furia Roja.
Champions of EURO 2008, World Cup 2010 and now EURO 2012...


VIVA ESPANA..!!!

Thursday, June 28, 2012

~ SS501 - Because I'm Stupid ~

Sebuah lagu menarik dari kumpulan K-Pop terkenal iaitu SS501...
mai layan.... insya allah, nnt akan update lirik & translate skali k..
:)